Home / Diverse / Vinterdæk på bilen – husk det før at det går galt!

Vinterdæk på bilen – husk det før at det går galt!

I går var endnu en af de dage, som hvert år overrasker den almene dansker. Mod forventning, så kommer der en større mængde sne, hvilket til tider nærmest kan lamme den kollektive trafik totalt. Overraskelsen over, at der midt i december kan falde sne, hvilket kan gøre underlaget glat, synes at være stor hvert år. Hvad der helt konkret for os til at spare udgiften til vinterdæk vides ikke rigtigt, da det selvfølgelig meget hurtigere kan blive markant dyrere, hvis du måtte være uheldig at glide i grøften. Om ikke andet, så fik de danske mekanikere travlt, da et større antal lige pludselig fik akut brug for at få sat deres vinterdæk på, hvilket jo kun er godt at nogle tager handling!

Hvorfor skal vi køre med vinterdæk?

Man kan stille sig selv spørgsmålet om hvorfor det er nødvendigt at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk og ikke blot alle sammen køre med helårsdæk, som der selvfølgelig også tilbydes. Grunden er selvfølgelig at der en nogle mærkbare fordele ved begge typer af dæk, som i bund og grund handler om grebet på vejen, som med sommerdæk er klart bedste på ”varm” vej, hvor det ekstra mønster på vinterdækkende hjælper dig med at stå bedre fast på vejen.

Hvis man ønsker en løsning, som ikke er så dyr, så er det billigste nok at have en løsning med helårsdæk, da disse er lavet til at kunne køre hele året rundt. Dog vil jeg anbefale dig at du kører med vinter og sommerdæk. Du skal alligevel skifte dæk på dine helårsdæk oftere som når du kun kører en halv sæson med de andre typer af dæk.

Husk 2 sæt hjul til din nye bil

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, så er det yderst relevant at du husker at få to sæt hjul med i handlen. Hvis du køber privat, så er det selvfølgelig ikke sikkert at sælger har et ekstra sæt liggende, men hvis du er ude ved en forhandler at købe din nye bil, så skal du så vidt muligt få forhandlet et ekstra sæt hjul med i handlen. Dette gør sig også gældende hvis du f.eks. er ude at lease en helt ny bil, eller at du får importeret en bil fra Tyskland. Det er essentielt for din sikkerhed, at du har styr på det med hjul og dæk typer!

Jeg håber at du har kunne bruge denne artikel til noget konstruktivt! Husk at prioriter dette, og lad ikke den pludselige vinter komme bag på dig hvert år!

God køretur!

About zhenzar

Check Also

Jonas har ikke styr på dagpengereformen

Jonas var 33 år, og havde i mange år arbejdet i en tøjbutik, hvor han var rigtig glad for at være. Desværre gik det således, at tøjbutikken var nødsaget til at lukke, da der simpelthen ikke var nok profit til at den kunne løbe rundt. Det var Jonas se...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *