Home / Sundhed / Sådan sørger du for at holde dit skæg friskt og flot

Sådan sørger du for at holde dit skæg friskt og flot

Skægget var engang ikke noget, som den moderne mand skulle have – og han skulle da slet ikke gå op i, hvordan det så ud.
Men i dag er tiderne nogle andre, og der er mange, som er begyndt at lægge mere og mere energi i skægget. Det er nærmest blevet en sport i sig selv, og der er rigtigt mange sider, såsom Mandens.dk, som er ude at skrive om netop disse emner. Nedenfor finder du 3 gode råd til, hvordan du kan holde dit friskt at se på, hver dag!

Skægolie hydrer og er sundt

Når det kommer til et skæg, så er det lidt ligesom en frisure, og det er altså noget, som skal passes på. Deraf kommer det, at rigtigt mange mænd regulært vasker deres skæg – og det er rigtigt godt.
Til gengæld, så kan denne vasken fjerne mere end bare skidtet. Et skæg har nemlig nogle naturlige olier, som det bruger til at sørge for, at alle stråene er hydrerede, og disse olier kan blive vasket ud.
Heldigvis, så er det her, hvor skægolien kommer ind! Du kan med skægolie få den samme effekt med en olie, som du bare fører igennem hele skægget og så lader sidde. Det giver et utroligt friskt skæg, og du kan få olierne i et væld af dufte til forskellige slags skæg, så dit skæg holdes sundt.

Det helt rigtige skæg skal holde

Der er ingen tvivl om, at en flot skægpragt virkeligt kan vende hoveder – men det skal altså også holde hele dagen.
Så i stedet for at være bekymret for, om den måske bliver for flyvsk, så kan du nøjes med en god skægvoks. Skægvoksen minder meget om hårvoksen i dens brug – du smører simpelthen bare noget ud i hænderne, og når du fører dem igennem skægget, så får du lige lidt mere kontrol.
Og skægvoks er specifikt godt, fordi du undgår, at skægget tørrer ind, men også fordi, at skægget er så tit på mund og næse. Derfor er disse slags voks bestemt udviklet til, at de ikke påvirker sanserne for meget!

Se verden i nye farver

Nogle gange, så skal man altså bare ryste posen lidt – nogle køber nyt tøj, nogle bliver solbrændte, og nogle vælger at farve deres skæg.
En farvning af skægget kan være en super fin måde at få lidt krydderi ind i skæggets tilværelse på. Når man vågner mange gange med skægget, så kan det godt blive en lille smule monotont, og nogle gange skal man opleve noget nyt.
Det kan dog også bruges, hvis du føler, at skægget er begyndt at falme en smule. Så kan du med en god skægfarve faktisk sørge for, at den smukke, oprindelige farve bliver bibeholdt uden, at du skal ændre det hele.
Er du blevet nysgerrig på det? Så kan du passende klikke her for at lære mere!

About zhenzar

Check Also

Gør dit skæg personligt

Gennem tiderne har stort set alle former for skæg været på mode i en eller anden grad. Derfor er det også langt bedre at bestemme sig for, hvordan man vil style sin ansigtsbehåring ud fra personlig præference fremf...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *