Home / Økonomiblog / Økonomi: Bruger du din tid fornuftigt?

Økonomi: Bruger du din tid fornuftigt?

Tid er en økonomisk ressource. Mange forsøger at få mest mulig ud af deres hverdag. Ofte kigger man på begreber som at være effektiv og efficient. Det er vigtigt at kunne skelne mellem disse. Kender du forskellen? Læs med.

Tager man det førstnævnte – arbejder man effektivt er man hurtig og får tingene gjort straks. Arbejder man efficient, når man at producere et større output på samme tid. Den bedste måde, at sætte det op på er ved at kigge på to biler. Tager man eksempelvis en Ferrari og VW up – en Ferrari vil være effektiv, mens en VW efficient eftersom den kører længere på literen.

Lidt samme tankegang kan du overdrage til din daglige arbejdsgang.

Arbejder du effektivt eller Efficient? 

Der er mange elementer der spiller ind i forbindelse med at have en optimal arbejdsdag. Først og fremmest, kræver det et optimalt kontormiljø som inspirerer og motiverer dig i dit daglige. Nogle foretrækker et kontorfællesskab, hvor det er muligt at spare og netværke med andre virksomheder, mens andre foretrækker at arbejde hjemmefra eksempelvis.

Ovenstående beskriver bedst to helt forskellige personprofiler, eftersom personen der sagtens kan arbejde hjemmefra og opretholde en høj effektivt, vil have svært ved at tilpasse sig et større kontormiljø og vice versa.

En ting er at man trives på sit kontor, men der findes også en række muligheder derudover man kan arbejde med som virksomhed for at øge sin effektivitet. En ting er naturligvis, at dygtiggøre sig til en niche, også specialisere sig indenfor dette område, eftersom specialisering er tid, og dermed også en hurtigere arbejdsgang.

Er man ikke skarp på disse områder, afholdes der løbende kurser, foredrag og workshop herom der kan være ganske inspirationsrige for både store og små virksomheder. Blandt andet har Torben Wiese, som er en Danmarks bedste foredragsholdere og workshopledere, udgivet en række nye interessante oplæg man bør holde øje med i 2018.

Der sker nogle store forandringer i verden i øjeblikket. Dels med teknologiens udvikling, men i høj grad også i forhold til hvordan vi lever og arbejder. Det kræver tilpasning, og hvis man ikke er i stand til at bryde gamle og dårlige vaner, vil man blive overhalet af sine konkurrenter.

Konkurrence er aldrig en dårlig ting, da det ofte får os til at arbejde bedre og hurtigere. Det er vigtigt at man ikke ser udvikling, og det at dygtiggøre sig selv er skidt. Det er blot vigtigt at man har en god base, det kan være et godt kontormiljø, eller en klar strategi for hvad der skal ske med forretningen, eller ens privatliv.

About zhenzar

Check Also

Derfor kan det betale sig at lære om valutaomregning

Har du nogensinde prøvet at være på ferie i udlandet og ikke anet hvad prisen på en bestemt ting ville være i danske kroner? Eller generelt slet ikke havde styr på hvor mange penge det var i det udlandske, og om du så betalte overpris for det? Frygt...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *