Home / Diverse / Jonas har ikke styr på dagpengereformen

Jonas har ikke styr på dagpengereformen

Jonas var 33 år, og havde i mange år arbejdet i en tøjbutik, hvor han var rigtig glad for at være. Desværre gik det således, at tøjbutikken var nødsaget til at lukke, da der simpelthen ikke var nok profit til at den kunne løbe rundt. Det var Jonas selvfølgelig meget ked af, da han for det første mistede sit arbejde, som han var rigtig glad for, og for det andet skulle han også sige farvel til sine kollegaer. Det var noget, som han var meget ked af, da han og hans kollegaer havde det rigtig sjovt indbyrdes. Men der var altså ikke noget, at gøre ved det. Butikken lukkede og det betød også, at Jonas nu stod uden arbejde og dermed også uden nogen indtjening.

Jonas undersøger den nye dagpengereform

Nu forholdt det sig således, at Jonas tidligere havde været på dagpenge, men det var mange år siden efterhånden. Det var faktisk omkring 10 år siden. Det var lige efter, at han var blevet færdiguddannet, og ikke kunne få et job. Jonas vidste, at man dengang kunne få dagpenge i op til fire år, men det var jo mange år siden, så det kunne jo være, at der var blevet ændret i reglerne. Nu havde han nemlig hørt, at der var kommet en ny dagpengereform, hvor det kun var muligt at få det i op til to år. Han henvendte sig til nogle forskellige danske a-kasser for at høre, om det virkelig var rigtigt, og om der var andre ting, som der også var blevet ændret siden dengang, hvor han sidst fik dagpenge.

Jonas får svar på sin henvendelse

I løbet af ganske kort tid fik Jonas svar tilbage fra alle de forskellige danske a-kasser, som han havde kontaktet, i håbet om, at de kunne være med til at belyse sagen for ham. Det kunne de heldigvis, og det var Jonas naturligvis rigtig glad for. De oplyste ham alle om, at den nye dagpengereform ganske rigtigt betød, at man kun kunne få dagpenge i op til to år, og at der samtidig var kommet strengere genoptjeningskrav. Der var dog også andre ting, som man som dagpengemodtager skulle være opmærksom på. De skrev nemlig, at Jonas burde læse al information via et link, som de havde påført i mailen. De skrev således: ”læs mere om dagpengereformen her”. Det gjorde Jonas så, og efter at have læst det, så havde han fået svar på alle sine spørgsmål, og følte sig dermed godt rustet rent informationsmæssigt. Jonas var derfor rigtig glad, for nu vidste han hvad han skulle omkring dagpengereformen, og det gav ham en tryghed, fordi han ikke længere skulle gå rundt og gætte på hvad der mon var ændret siden han sidst modtog dagpenge. Jonas kunne nu begynde at søge efter et nyt arbejde, men uden at han skulle føle sig stresset. For nu vidste han, at han jo havde ret til dagpenge i op til to år, og der skulle han nok kunne nå at få et nyt arbejde.

About zhenzar

Check Also

Friluftsliv med Salomon

Du finder næppe en friluftselsker, som ikke kender til mærket Salomon. Mærket er historisk og stammer fra Frankrig, hvor det i 1947 blev skudt i luften af Francois Salomon, der selvsagt har lagt navn til det populære mærke. Salomon er måske ment ken...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *