Home / Sundhed / Gør dit skæg personligt

Gør dit skæg personligt

Gennem tiderne har stort set alle former for skæg været på mode i en eller anden grad. Derfor er det også langt bedre at bestemme sig for, hvordan man vil style sin ansigtsbehåring ud fra personlig præference fremfor flygtige trends.

Hvis det ikke er noget, du før har begivet dig ud i, kan det dog godt virke en smule besværlig og endda intimiderende. Det er nemlig langt fra nok bare at lade skægget gro, hvis man gerne vil anlægge det famøse skovhugger udseende med langt og skarpt skåret skæg.

Skægget er mændenes ækvivalent til det lange hår, og det skal behandles lige så godt, hvis ikke bedre, for at det ikke bliver klamt, filtret og glansløst. Der findes ikke noget mere maskulint end et godt anlagt skæg. Det kan markere dit ansigt, vise din maskuline side side samt vise, at du går op i dig selv og dit udseende. Alt det modsatte er dog desværre også tilfældet, hvis du ikke magter at styre dit skæg

I sidste ende er skægget dog dybt personligt, og det er fuldstændig op til dig, hvordan du vælger at gro det ud. Dette valg bygger i al sin enkelthed på tre forskellige faktorer. Hvor meget tid, du ønsker at ofre på dit skæg, dine personlige stilpræferencer, din ansigtsstruktur.

Få et fuldskæg

Grundlæggende er der tre måder, du kan lade dit skæg vokse ud på. Iblandt disse tæller en glatbarberring selvfølgelig ikke, selvom det uden tvivl er den måde at style sit skæg som kræver den mindste investering i både tid og penge.

Først og fremmest er fuldskægget. Dette er måske det mest typiske skæg, men også et af de skæg, som de færreste mænd har særlig meget held med. Det kræver nemlig, at man har ret kraftig skægvækst, da det eller hurtigt komme til at se tyndt ud, hvilket er noget af det værste, et skæg kan gøre.

Lige meget om man har en naturlig gave for god skægvækst eller ej, så er det dog afgørende, at man plejer sit skæg. Det kan man gøre ved jævnligt at klippe det og give det skægolie, så det holder sin glans.

De andre former for skæg

Hvis du ikke er til fuldskæg eller bare ikke ønsker at bruge tid på det, så er der meget andet, du stadig kan gøre for at have et smukt skæg. Disse repræsenterer den lidt mere begrænsede skægvækst, hvor du åbenlyst bruger tid på at trimme noget af skægget væk.

Det kunne være et overskæg, et gedeskæg. Fordi disse er mere begrænsede, komplimenterer de alle deres ansigtsstruktur. Hovedreglen er dog, at jo længere dit skæg er nede, jo længere og smallere får det dit ansigt til at se ud.

Kunne du tænke dig denne type skæg, så er skægtrimmeren din ven. Den kan indstilles i mange forskellige længder og kan hurtigt og effektivt klippe håret væk.

Slutteligt er skægstubbene, hvortil du også sagtens kan bruge skægtrimmeren. Vælge du udelukkende at lade stubbene stå, så bør du være opmærksom på, at det ikke er alle, der bryder sig lige meget om den type skæg.

About zhenzar

Check Also

Sådan sørger du for at holde dit skæg friskt og flot

Skægget var engang ikke noget, som den moderne mand skulle have – og han skulle da slet ikke gå op i, hvordan det så ud. Men i dag er tiderne nogle andre, og der er mange, som er begyndt at lægge mere og mere energi i s...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *