Home / Diverse / Friluftsliv med Salomon

Friluftsliv med Salomon

Du finder næppe en friluftselsker, som ikke kender til mærket Salomon.

Mærket er historisk og stammer fra Frankrig, hvor det i 1947 blev skudt i luften af Francois Salomon, der selvsagt har lagt navn til det populære mærke. Salomon er måske ment kendt for deres brede udvalg af sko til frilufts- og ude-liv af enhver art. Det skyldes måske, at mærket i en kort overgang i de tidlige 2000’er var eget af sko-giganten Adidas.

Sko til enhver lejlighed

Når man snakker ude-liv og fodtøj i samme sammenhæng, tænkes der måske oftest på tunge vandrestøvler med pigge på bunden og en slidstærk overflade. Den slags laver Salomon også, men mærket ligger også navn til mange andre former for fodtøj som sandaler eller kondisko. Fælles for de mange typer sko er dog, at de besidder den meget høje kvalitet, som Salomon sko er kendt for over hele verden.

Langt de fleste af Salomons sko er utrolig let vægtige og derfor praktiske til lange gå- eller løbeture. De er praktiske til terræn på grund af den patenterede Contagrip sål og den stærke helkappe. Derudover har mange af skoene den vigtige fællesnævner, at de er åndbare og ikke mindst hurtigtørrende, hvilket er praktisk. Våde fødder og fugtige fødder har en tendens til at gøre raske fødder sårbare over for vabler, svamp og andre ting der er yderst uvelkomne når man er på længere vandreture i naturen eller bare løber et par gange om ugen.

Når man vælger sko til ude-liv er det en god ide at overveje, om skoen hovedsageligt skal bruges på hårdt eller blødt underlag. Vælges der en forkert type sko, er det sandsynligt at få skader i ankler, skinneben og knæ, da den rette støtte er nødvendig på det respektive underlag. Man skal dog ikke lade sig narre af de praktiske finesser. Salomons sko egner sig også udmærket til hverdagsbrug.

Mere end sko

Salomon laver dog meget andet end sko, trods det mere eller mindre er blevet hvad mærket er blevet verdenskendt på. Faktisk ligger Salomon også navn til mange andre former for effekter til ude-liv og sport i det fri. Blandt andet har de lavet flere forskellige modeller af skibriller. Salomon står også bag en række bælter til løb eller lange ture på fjeldet, hvor der er plads til drikkedunke, karabinhager og mange andre praktiske ting. Derudover har Salomon også lavet en række praktiske udejakker.

Salomons jakker er kendetegnet ved deres vind- og vandtætte ydre. Der er både softshell jakker og typiske skijakker, som har et udtageligt sneskørt der beskytter mod sne. Typisk har de også plads til liftkort som er praktisk og let tilgængeligt lige ved brystet eller på overarmen, så du slipper for besvær når du skal op på liften og ned af pisten. Derudover kommer de i forskellige modeller, dog alle med den fællesnævner, at de har stor bevægelsesfrihed.

Læs mere om Salomon og se brugeranmeldelser, konkurrencer, kampagner og meget mere på deres facebookside.

About zhenzar

Check Also

Sådan fodrer du din hest

Når du har en hest, er det vigtigt, at den har det godt og bliver passet og plejet ordentligt. En af de vigtigste ting er at fodre din hest ordentligt, men hvordan gør du det, og hvilket foder skal du give den? Det mest essentielle i...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *