Home / Økonomiblog / Få råd til mere med et pantebrevslån

Få råd til mere med et pantebrevslån

Der kan komme situationer i ens liv, hvor der simpelthen bare ikke er nok penge på kontoen. Det kan være, at man ikke har nok penge til julegaver eller det kan være, at man simpelthen ikke har nok penge på kontoen til at betale den næste måneds husleje. Man kan have uforudsete omkostninger i form af en tandlægeregning eller noget helt andet. Ligegyldigt, hvad der ligger til grund for, at man har brug for flere penge, end man står med i likvide midler og kassekredit på kontoen, så er der heldigvis flere muligheder. Lån med pantebreve er en af dem og kan med fordel give dig muligheden for at betale dine regninger, købe julegaver eller give dig råd til en ny bil.

Pant i fast ejendom som sikkerhed

Et pantebrevslån er, hvor låntageren vælger at stille sikkerhed igennem panten på sin faste ejendom. Det giver selvfølgelig sig selv, at hvis man bor i en lejelejlighed, så er dette ikke en mulighed. Det er dog muligt, hvis man ejer et hus eller en bolig eller har andel i denne. Det er en utroligt stor sikkerhed at stille, da långiver kan være sikker på, at denne ikke blot forsvinder og de er derfor villige til at yde et lån med denne form for pant stillet til rådighed. Det ville også være muligt at tage lån i for eksempel en bil, men denne mister hurtigere sin værdi og er derfor ikke lige så fordelagtig, som at tage lån ved hjælp af et pantebrev i fast ejendom.

Et pantebrev i fast ejendom skal altid tinglyses

Der er nogle kriterier, som skal opfyldes, før det er muligt at optage et pantebrevslån. Pantebreve skal for det første tinglyses. Dette er en form for offentliggørelse omkring de privatretlige kendsgerninger. Dette betyder, at man kan skabe en vis form for sikkerhed fra panttagerens side. Når et lån er blevet aftalt mellem parterne, så leverer låntager sit pantebrev til panttager. Dermed går der penge ind på kontoen og disse kan så bruges til, hvad det skulle være. Mange husejere kender til at tage lån på denne måde. Dette kan for eksempel være ved reparationer eller udbygning af sit hus. Dette koster mange penge, men ved hjælp af et pantebrev kan de få penge nok til dette.

De penge, der kan lånes ved hjælp af et pantebrev, kan altså bruges til en lang række ting. For at optage denne type, så kræver det, at forskellige kriterier er opfyldt. Blandt disse er, at pantebrevet skal tinglyses for at være gyldigt. Dette foregår den dag i dag på internettet og kan gøres for lige over 1500 kroner. Derudover er der flere ting, der skal overvejes fra låntagers side. Der er flere forskellige afgifter, der spiller ind og det er vigtig, at låntager har medregnet disse i budgettet. Der er en stempelafgift på 1,5% af, hvad selve pantebrevet er værd. Dette kan løbe op i et ikke ubetydeligt beløb og sammen med renter på lånet kan det gøre udfaldet, om at tage et pantebrevslån er en god idé.

About zhenzar

Check Also

Derfor kan det betale sig at lære om valutaomregning

Har du nogensinde prøvet at være på ferie i udlandet og ikke anet hvad prisen på en bestemt ting ville være i danske kroner? Eller generelt slet ikke havde styr på hvor mange penge det var i det udlandske, og om du så betalte overpris for det? Frygt...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *