Home / Rejser / Få mere ud af rejsen med en professionel tolk

Få mere ud af rejsen med en professionel tolk

Rigtig mange mennesker har lyst til at udforske den verden, de lever i, og dette involverer i høj grad det at rejse mod fjernere himmelstrøg end de danske. Dette kan enten være for fornøjelsens skyld, eller det kan være i forbindelse med forretningsrejser, hvor horisonten bliver udvidet, mens der bliver skabt gode forbindelser. Faktum er dog bare, at kommunikation kan være lidt af en faldgrube, når man rejser i et fremmed land. Dette kan selvfølgelig siges at have sin charme, men det kan omvendt skade forholdet til de lokale, hvis man dummer sig lidt i forhold til sproget. Her kan det derfor være en fordel at bestille en professionel tolk til at hjælpe lidt med de sproglige udfordringer.

Forretningsrejsen bliver mere frugtfuld

Når man f.eks. ejer en virksomhed, der leder efter nye producenter eller nye markeder, hvor forretningen kan blomstre, så er en tolk alfa og omega for en frugtfuld forretningsrejse. Mange kulturer har et andet forhold til sproget og det at tale sammen, og hvis man går for hurtigt frem uden en tolk, så kan man risikere at lukke nogle døre hurtigere, end de bliver åbnet. Her kan en tolk med kendskab til den lokale kultur og sproget især skabe en tættere relation mellem virksomheden og den nye forretningsforbindelse.

Som lille virksomhed kan det virke skræmmende at skulle bruge mange penge på tolkehjælp, men det er en dråbe i havet i forhold til den nytte, det skaber!

Fornøjelsesrejsen bliver mere indsigtsfuld

Mange danskere rejser på ferie hvert år uden for alvor at blive klogere på dem selv eller de lande, de besøger. Charterferier er gode for alle de solhungrende, men det er sjældent på disse ferier, at man kommer helt tæt på de lokale skikke og alle de lunefulde øjeblikke. Her kan der måske være god fidus i at tage en lokal tolk med på vejen – specielt, hvis du agter at besøge fjerne landsbyer, hvor man ikke er vant til turister, og hvor engelsk ofte er en mangelvare. Selvfølgelig er dette ikke en mulighed for alle, da der er visse udgifter forbundet med god tolkehjælp, men hvis man ønsker at komme helt tæt på folk, er man nødt til at møde dem i øjenhøjde. Dette sker bedst gennem korrekt sprogbrug og ved at have styr på de skikke og sociale regler, der er forskellige for vores egne.

Man kan tilegne sig meget viden på nettet, men når først man står i det, er det for sent at undersøge – og man skal helst ikke træde folk for meget over tæerne.

About zhenzar

Check Also

Giv dine medarbejdere en mindeværdig firmatur

Tag dine kollegaer med i Havreholm Klatrepark og gør jer selv den tjeneste at få et nyt og styrket sammenhold, sådan at I går derfra med en mindeværdig oplevelse, som kan sætte snakken på kontoret i gang....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *