Home / Økonomiblog / Derfor optager mange danskere lån online

Derfor optager mange danskere lån online

Der er mange grunde til at optage lån online i dagens Danmark, nogle vælger at optage forbrugslån, der blot skal dække fornøjelsens glæder som f.eks. en ekstra bytur, shopping eller minirejser, hvor ens egen opsparing måske ikke slår helt til når det kommer til lommepengene til rejsen. Der har igennem de sidste 5 år været en markant stigning af online lån, de såkaldte kviklån eller sms-lån, da man med smartphones ikke engang behøver at tænde sin computer for at skulle låne hurtige penge til høje renter. Markedsføringen af disse kviklån ses også i stigende grad både som tv-reklamer eller pop-op reklamer i forbindelse med de sociale medier man er en del af, denne markedsføring er ofte baseret på at det første lille lån er uden renter, hvilket lokker mange til, da man ofte kan have pengene på sin konto samme dag og ofte indenfor nogle få timer, hvis man bliver godkendt.

Find det rette lånefirma til det nye online lån.

Som forbruger skal man efterhånden kæmpe sig igennem en lang liste af lånefirmaer, før man kan finde det helt rigtige lån online til den helt rigtige rente og med de rette tilbagebetalingsfrister og betingelser. Der findes lånefirmaer, der specialiserer sig i lån til unge, boliglån og forbrugslån, det er f.eks. kun få supermarkedskæder, der ikke tilbyder deres kunder et form for lån i form af et såkaldt guldkort, der blot skal aktiveres på internettet før man er klar til brug med en kredit på op til 15.000 kr. Lån online kan være både positivt og negativt for ens økonomi, det er naturligvis forskelligt fra person til person, er man under uddannelse og mangler hurtige penge til studiebøger kan det f.eks. være en positiv ting at optage et forbrugslån hos en af de mange online boghandlere, der leverer alle ens bøger med en købs- og afbetalingsaftale, der som regel løber over 6, 12 eller 36 måneder.

Derfor skal man passe på med at optage lån online.

Desværre er der flere og flere danskere, især unge, der lokkes ind i den onde cirkel som online lån kan ende med at blive, tilbuddene om rentefrie måneder, forlængede betalingsfrister eller den sædvanlige lokkedue ’køb nu – betal til marts’, giver især de unge en falsk tryghed, der ofte får dem til at overse de skjulte farer for deres økonomi ved at optage lån online hos et lånefirma. Disse farer kan i sidste ende munde ud i store ekstraydelser, da man på et online lån med en betalingsfrist på 36 måneder ofte ender med at skulle betale både oprettelsesgebyr og mellem 1.000-2.000 kr. i renter på lånet. Man skal også tænke på, at når man optager et hurtigt lån så bruger man i princippet ikke kun af penge man ikke har her-og-nu, man bruger også af de næste mange måneders penge som man måske heller ikke har for mange af, dette gør ofte at mange ender i en spiral hvor de må optage flere kviklån for at betale af på andre lån.

About zhenzar

Check Also

Økonomi: Bruger du din tid fornuftigt?

Tid er en økonomisk ressource. Mange forsøger at få mest mulig ud af deres hverdag. Ofte kigger man på begreber som at være effektiv og efficient. Det er vigtigt at kunne skelne mellem disse. Kender du forskellen? Læs med. Tager man det førstnævnt...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *