Home / Hus og Have / Derfor er planter så populært til hjemmet

Derfor er planter så populært til hjemmet

Det helt store samtale emne for folk der elsker indretning, har været den botaniske boligtrend med planter og blomster til hjemmet. Har du undret dig over hvorfor planter er så populære, så finder du svaret her. Naturlig lys og liv til hjemmet Det helt unikke ved planter er deres naturlig som kommet ind i hjemmet. Det kan nemt blive meget sterilt og ’for fint’ kun at have møbler og neutrale boligartikler. Planter er med til at give liv og vokseværk til ens boligindretning og i forlængelse med farver, kan bidrage til rummets kontraster. Hvis man tager en tur forbi IKEA i deres plantesektion, ligger man især mærke til indendørsplanter eller husplanter som netop er livlige og nordiske.

Planter giver ro og balance

Det kan godt være svært at tro på at planter kan give en hjemlig hygge og ro med deres vækst og vokseværk. Men det at have en plante giver en fornemmelse af naturen og dens omgivelser. Desto flere planter som der er, desto tættere kommer vi på naturen. Hvis du dog ikke er den største fan er planter anbefaler vi ikke at have for mange. Det kan hurtigt blive en botanisk jungle.

Få et bedre indeklima med planter

Det siges at naturen har en effekt på den mentale sundhed. Hvis man bor inde i byen, kan ens bakteriemangfoldighed stige og man kan blive eksponeret for forskellige miljømæssige forhold når man ikke er tæt på jord, mudder, træer eller planter. I samme forklaring, fortælles det også at mennesker forbinder naturen med et positivt sind og velvære. Det er mindre stressende at være tæt på naturen, end på personer der bor i byen. Dertil kender vi alle fra folkeskolen at planter fjerner luftarter som ozon og forhandler kuldioxid til ilt, så hele luftkvaliteten bliver forandret. Det hele hænger sammen med at planter frembringe en mere rolig hverdag og naturen hjælper på vores sundhed.

Malerier og plakater med planter og blomster

Ikke nok med at boligbutikker er begyndt at sælge levende planter, så er flere butikker også beviste om trenden med plante billeder på væggen. Det kan være plante plakater i stuen eller et grønt og naturligt maleri i entréen. Hvis man ikke kan få nok af planter, kan man finde botaniske plakater som også giver den naturlige indretning. Dertil er det også en fordel at ens plakater ikke skal vandes engang imellem. Hvilke planter hitter så i 2018? Det kommer nok ikke som nogen hemmelighed at Monstera, også kaldet Fingerfilodendron, er den mest populære stueplanter til dato. Også den voksende plante Philodendron har vundet mange hjerter blandt planteelskere. Vi kommer heller ikke uden om Pilea, som var plantetrendens helt store helt i 2017. De samme stueplanter smitter også på malerier og plakater. Det er typisk plakater som Monstera Deliciosa, Calathea Orbifolia samt Ficus elastica som flest har hængende som plakat i deres hjem.

About zhenzar

Check Also

Vi tester de bedste spots og elpærer

LED spots og elpærer er blevet mere og mere populærere inden for de seneste par år. For dem der ikke helt ved hvad LED er, så er det en mere miljøvenlig og billigere måde, hvorpå man kan få lys. Alternativet er de traditionelle glødepærer eller halog...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *