Home / Økonomiblog / Derfor bør du ikke tøve med at melde dig ind i en a-kasse

Derfor bør du ikke tøve med at melde dig ind i en a-kasse

Hvis du endnu ikke er medlem af en a-kasse, så er det bestemt ikke noget, du bør tøve med, at lave om på. Der er rigtig mange fordele forbundet med at melde dig ind i en a-kasse, så derfor er det bestemt også noget, du bør sørge for at gøre hurtigst muligt. Det er selvfølgelig noget, der gør sig gældende, uanset om du føler, at du har et sikkert job, som du ikke står til at miste lige foreløbigt eller du føler dig en anelse mere usikker på din nuværende jobsituation.

På trods af, at det er en rigtig god idé, at du melder dig ind i en a-kasse, så er der mange danskere, der endnu ikke har gjort det – også selvom de faktisk har været aktive på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Det er en skam, for der er mange, der pludselig mister deres job som følge af nedskæringer eller erstatninger, selvom de ikke havde regnet med det. Er de ikke medlem af en a-kasse, så vil de heller ikke have mulighed for at få udbetalt dagpenge som ledig.

Med andre ord, så kan det komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke er medlem af en a-kasse, hvis du mister dit job. Selvom du skal betale et kontingent for at være medlem, så kan det vise sig at være en rigtig god investering, du ikke bør tøve med at lave. Dertil skal det naturligvis også understreges, at det ikke kun er dagpenge, der er en fordel, som du kan nyde godt af, hvis du er medlem af en a-kasse – der er nemlig også mange andre fordele forbundet med det.

Hvilke fordele kan du nyde godt af som medlem af en a-kasse?

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at den mest markante fordel forbundet med, at melde sig ind i en a-kasse er, at du får mulighed for at få udbetalt dagpenge, hvis du ikke længere har et job – og det gør sig også gældende, selvom du vælger én af de billigere a-kasser på det danske marked. Alle a-kasser udbetaler nemlig dagpenge og der er heller ikke synderligt stor forskel på dagpengesatsen fra den ene til den anden, hvorfor det ikke er her, dit fokus bør være.

Du skal derimod være klar over, at langt de fleste danske a-kasser også tilbyder deres medlemmer, at de kan få adgang til foredrag, kurser, rådgivning og meget andet. Det er både noget, du vil kunne drage nytte af, hvad end du er på arbejdsmarkedet eller du i øjeblikket er ledig. Med andre ord, så vil dit medlemskab i en a-kasse være noget, der gør det muligt for dig, at tilegne dig ny og relevant viden på op til flere måder – og alle ved, at viden er uhyre vigtigt.

Ydermere, så er der også op til flere a-kasser, der tilbyder såkaldt lønsikring. Det betyder, at du ikke blot får udbetalt dagpenge, men at du dertil også vil få udbetalt et yderligere beløb i form af lønsikring – det er selvfølgelig en oplagt idé, at du vælger en a-kasse, der tilbyder dette, hvis du har mange omkostninger på månedligt basis. Det skal dog gøres klart, at det også er noget, der vil koste dig en kende yderligere i dit kontingent, men pengene er godt givet ud.

Er alle a-kasser pengene værd?

Der kan naturligvis ikke gives noget specifikt svar på dette, da det i høj grad er noget, der afhænger af hvem, der ser på det. Hvis du blot ønsker at være medlem, så du er sikker på, at kunne få udbetalt dagpenge, hvis det skulle hænde, at du bliver ledig, så er der ikke nogen grund til, at du vælger at betale for medlemskab i en a-kasse, der også går meget op i, at deres medlemmer bliver tilbudt rådgivning, foredrag og meget andet.

Som udgangspunkt, så er alle a-kasser pengene værd, men det handler om at finde den rette for dit vedkommende. Det betyder også, at fokus skal være på, at finde en a-kasse, der harmonerer med dine krav og behov, da det er dét, der er med til at afgøre, hvorvidt den er pengene værd eller ej – og det vil den måske være for dig, mens andre ikke synes, at det er tilfældet.

About zhenzar

Check Also

Derfor optager mange danskere lån online

Der er mange grunde til at optage lån online i dagens Danmark, nogle vælger at optage forbrugslån, der blot skal dække fornøjelsens glæder som f.eks. en ekstra bytur, shopping eller minirejser, hvor ens egen opsparing måske ikke slår helt til når det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *