Home / Diverse / Danskerne bliver sundere og sundere

Danskerne bliver sundere og sundere

Den store indsats der er blevet gjort i kommunerne, for at vende en uheld tendens i samfundet og

gøre danskerne mere bevidste om, hvad et sundt liv er, ser ud til virkelig at bære frugt. Det har været en tung skude at vende, men der er blevet lyttet til de mange råd og forslag omkring hensigtsmæssig livsstil og alle aldre er kommet med på vognen og gør en aktiv indsats for at forblive raske og leve længe.

Mange er kommet op af sofaerne og oplever glæden og de mange sidegevinster ved at få jævnlig motion. Der er gang i foreningslivet med fodbold, badminton, gymnastik og andre motionsformer. Træningscentrene er bestemt også velbesøgte, de lange åbningstider og muligheden for at træne både på hold og individuelt, passer lige ind i den travle danskers hverdag.

Kosten har ændret sig gradvist, det er blevet lettere at træffe de rigtige valg, – snuppe en gulerod i stedet for en kage og handle billige økologiske varer i supermarkederne.

Rygerne er blevet sendt ud i kulden, men måden at anskue afhængighed af cigaretter og angribe den dårlige vane på er også blevet anderledes og mere effektiv end tidligere. Her har åbnet sig helt nye muligheder, som har gjort det meget lettere at bliver smøgerne kvit.

Sanne kvittede smøgerne efter 12 år

Sanne Larsen er en frisk og sporty kvinde i midten af 20´erne. Man skulle ikke tro, at hun tændte sin første cigaret som 13 årig og efterfølgende brugte 12 år af sit liv, som storryger. Nu er det slut, for Sanne har sluppet sin afhængighed ved hjælp af et lokalt rygestop kursus fik hun ændret sit syn på sig selv og tog tingene i egen hånd.

I dag ryger Sanne slet ikke og når den gamle vane dukker op og kræver sit, får hun hurtig tilfredsstillelse med den e-cigaret, som hun altid går med i tasken. Bare det at hun har den, giver en form for ro, tit kommer den ikke frem og når den gør, så er få hiv nok til, at trangen til tobak forsvinder omgående. E-cigaretten er rar at have i hånden, den giver ro i sindet og Sanne går ingen steder uden sin trofaste følgesvend. I starten var e-cigaretten årsag til mange jokes og kærligt drilleri, men efterhånden som vennekredsen så, hvor effektiv den var, er de også kommet med på vognen og støtter op om Sannes rygestop.

Sanne anbefaler varmt e-cigaretter som en gave idé til dem man holder af, men som ikke tror de kan undvære tobakken.

Du kan også blive ikke ryger

Uanset hvor meget motion du dyrker og hvor sund en kost du spiser, så nytter det ikke noget på dit helbred, hvis du pulser løs på samme tid. Find alle informationer om e-cigaretter og rygestop på nettet og prøv selv. Det er ikke den letteste sag i verden, at ændre livsstil fra dag til dag, men det bliver langt nemmere, hvis man vælger, lige som Sanne, at gøre brug af de gode muligheder, der faktisk findes for at gøre det.

About zhenzar

Check Also

Blandede meninger omkring kaffe

Kaffe har altid været noget, der ligesom sætter en skillelinje mellem to grupper af mennesker. Dem der ikke kan lide kaffe, og så dem, der bare elsker kaffe og næsten ikke snakker om andet, og dem, der ikke kan lide kaffe, tænker måske nogle gange, a...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *