Home / Diverse / 10 måder, du rent faktisk kan holde dit nytårsfortsæt

10 måder, du rent faktisk kan holde dit nytårsfortsæt

Statistikker viser os, at få af os (omkring 8%) holder vores nytårsfortsæt.

For mange af os andre kan et nytårsfortsæt være lidt ligesom et flot fyrværkeri: Indledningsvist inspirerende – men kortvarigt.

Vi har samlet vores bedste forslag til, hvordan du kan være sikker på at holde dit nytårsfortsæt.

Giv dit nytårsfortsæt en god start på 2017. Billede: Birgitte Tohm

  1. Vær drevet af lyst og interesse: Sæt mål, som er i overensstemmelse med dine egne værdier. Hvis du blot sigter efter resultater, som ikke fanger din interesse, så vil du være den første til at give op. Har du lyst til at tabe dig, men synes du, at det er kedeligt at gå i fitnesscenter eller løbe? Så kan du jo i stedet fokusere på at lære en helt ny sportsgren, som samtidig vil bidrage til dit vægttab.
  2. Sæt realistiske mål: Uambitiøse såvel som urealistisk høje mål er både demotiverende. Se om du kan finde en mellemting. Noget, som kan udfordre og stimulere dig hele året, men som samtidig er medgørligt.
  3. Vedligeholdelse: Et nytårsfortsæt strækker sig teknisk set til slutningen af året. Men hvad sker der, når året er omme? Prøv at sætte nogle mål, som ikke udløber, når året er omme, men som du kan holde ved lige i de kommende.
  4. Lav en plan: Hvor langt skal du være nået om 1, 3, 6 måneder for at være sikker på at nå dit endelige mål? Se om du kan lave en simpel kalender med nogle ”midlertidig mål”. På den måde bliver du ikke overrasket ved slutningen af året, men skaber i stedet et realistisk indblik i, hvordan du klarer dig.
  5. Vær villig til at justere dine mål: Der findes et spændende, videnskabeligt paradoks: Hvis en gruppe forskere endnu ikke forstår et emne/fænomen fuldt ud, hvordan kan de da formulere realistiske målsætninger for deres forskning? Svaret er, at sådanne målsætninger ofte må justeres løbende. Giv dig derfor lov til at justere dine målsætning i takt med at du lærer mere.
  6. Vær modig: Enhver ny udfordring kræver mod. Især i begyndelsen er det godt at have en ”go getter”-attitude. På den måde tillader du dig selv at være åbensindet, nysgerrig og endda at fejle undervejs. Næsten enhver atlet, vi kan komme i tanke om, besidder sådanne karaktertræk. Tag eksempelvis fodboldspillere som Leonel Messi og Cristiano Ronaldo. Med vinderoddsene 1,50 til Real Madrid og 2,87 til Barcelona fra bet365, hviler der på begge spillere et enormt pres i La Liga. Med andre ord: Mod er både nødvendig for begyndere og øvede.
  7. Vær tålmodig: Fremskridt er ikke altid lineært. Nogle gange absorberer vi viden – f.eks. når vi prøver at forstå, hvilken tilgang er bedst. Andre gange blomstrer det.
  8. Lidt fremskridt er bedre end intet: Værdsæt det, du har opnået, og de ting, du har lært – selv, hvis du ikke opnåede alle dine mål. Det vigtigste er, at du vedligeholder lysten og sætter pris på oplevelsen.
  9. Værdsæt kriser: Hvis du nogensinde har set en sportsfilm, så ved du, at indre konflikter er en del af det af nå sine mål. Ingen vej gennem livet og langs selvudvikling, er flade – de har alle op og ned ture. Dette er jo netop grunden til at vi får kuldegysninger, når vi hører kendingsmelodien fra Rocky. For vi ved da, at Rocky har overkommet sine forhindringer, har rejst sig og nu er på vej op.https://www.youtube.com/watch?v=I33u_EHLI3w
  10. Bliv ved indtil det lykkes: Er du tilfreds med dine bedrifter ved slutningen af året? Var det en sjov eller inspirerende oplevelse – eller snarere hæmmende? Vi lærer af vores erfaringer, og næste år kan vi atter forbedre vores tilgang og målsætninger.

About zhenzar

Check Also

Danskerne bliver sundere og sundere

Den store indsats der er blevet gjort i kommunerne, for at vende en uheld tendens i samfundet og gøre danskerne mere bevidste om, hvad et sundt liv er, ser ud til virkelig at bære frugt. Det har været en tung skude at vende, men der er blevet lyttet...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *